Yeni kredi faizleri belli oldu! TEB, Akbank, Halkbank, İş Bankası 60 Bin TL ihtiyaç kredisi taksit tabloları!

İhtiyaç kredisi kullanmak için faiz araştırması yapanlar banka banka kredi maliyetlerini inceliyorlar. 60 Bin TL ihtiyaç kredisini hangi banka yüzde kaç faizle veriyor? 
Yeni kredi faizleri belli oldu! TEB, Akbank, Halkbank, İş Bankası 60 Bin TL ihtiyaç kredisi taksit tabloları!

Türkiye’de vatandaşların yaşadıkları nakit sıkışıklığı sorununun aşılabilmesi için farklı seçenekler bulunuyor. Bankaların ihtiyaç kredisi imkanları da bunların en çok kullanılanıdır. Bankalardan ihtiyaç kredisi çekenler nakit sorunlarını çözüp önlerine daha net bir şekilde bakabiliyorlar. Bankaya borçlanan vatandaşlar aydan aya taksit ödeyerek bu sorunu da aşabiliyorlar. Peki ihtiyça kredisi çekerken nelere dikkat ediliyor? 

KREDİ FAİZİNE GÖRE KARAR ALINIYOR!

Bankalar ihtiyaç kredisi faizlerinde artık düşük faiz meselesini kaldırdılar. Düşük faizle ihtiyaç kredisi veren banka kalmadı. Buna Zirat bankası, Vakıfbank ve Halkbank da dahil oldu. Merkez Bankası faiz indirimi yaptığı dönemde ihtiyaç kredisi faizlerini düşürmeyen bankalar faiz artırımında ise ihtiyaç kredisi faizlerini yükseltmek için birbirleriyle yarış etmeye başladılar. Bundan dolayı piyasanın en az oranlı faizi ile ihtiyaç kredisi veren bankalar çok daha fazla kredi talebi alıyorlar. 

İhtiyaç kredisi çekmeye karar verenler için 24 ay vadeli 60.000 TL ihtiyaç kredisine bankaların hangi faizleri uyguladıkları ve aylık kaç TL taksit talep ettiklerini araştırdık. İşte banka banka ihtiyaç kredisi maliyet hesaplama tabloları...

AKBANK 60.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU

Akbank'tan ihtiyaç kredisi kullanan müşterilere aylık yüzde 2,98 oranında faiz uygulanıyor. 24 ay vadeli 60.000 TL ihtiyça kredisi çekilmesi halinde müşteriler 2 ay boyunca her ay bankaya 3.884 TL kredi taksiti ödüyorlar.

HALKBANK 60.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU

Halkbank'ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 2,55 şeklinde açıklandı. Aylık 3.664 TL taksitle bu bankadan 24 ay vadeli 60.000 TL ihtiyaç kredisi çekilebiliyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 87.939 TL şeklinde hesaplanıyor. 

TEB 60.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU

TEB'in ihtiyaç kredisi faizinin aylık yüzde 2,69 olduğu bildirildi. 24 ay vadeli 60.000 TL ihtiyaç kredisi için TEB müşterilerden her ay 3.735 TL taksit ödemesi yapılmasını istiyor. 

İŞ BANKASI 60.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU

İş Bankası'nın ihtiyaç kredisi aylık faiz oranının yüzde 2,25 olarak uygulandığı görülüyor. 24 ay vadeli 60.000 TL ihtiyaç kredisi bu bankadan aylık 3.514 TL taksitle çekilebiliyor. Toplam kredi maliyeti ise 84.342 TL'yi buluyor. 

İlgili Haberler